:: دوره 4، شماره 15 - ( حکمرانی دانش بنیان 1401 ) ::
جلد 4 شماره 15 صفحات 34-24 برگشت به فهرست نسخه ها
واکاوی نقش شرکت‌های دانش‌بنیان در بخش کشاورزی و امنیت غذایی کشور
مهدی پندار، حامد رفیعی
دانشگاه تهران
چکیده:   (323 مشاهده)
در سال‌های اخیر، موضوع تأمین نهاده­های تولید بخش کشاورزی برای کشاورزان و دامداران در کشور به یک معضل و چالش تبدیل شده که رخدادهای جهانی و تحریم‌های ظالمانه هم بر این بخش تأثیر فراوانی داشته است. در زنجیره اکوسیستم فناوری و نوآوری کشور، اثبات کرده‌اند که برای پاسخ دادن به صنایع و نیازهای جامعه، شرکت‌های دانش‌بنیان از ظرفیت فراوانی برخوردار بوده و می‌توانند در هر عرصه­ای خوش بدرخشند. در چند سال‌ اخیر، این اتفاق به یک باور ملی و عمومی تبدیل شده و برخی از صنایع کشور با روی‌آوردن به این توانمندی دانشی و تخصصی در مسیر توسعه‌یافتگی؛ قدم برداشته­اند؛ اما در این میان، برخی دیگر از صنایع هنوز از این ظرفیت علمی و کاربردی بی­بهره هستند و تعداد شرکت‌های دانش­بنیان در بین آن‌ها کم و ناچیز است. بخش کشاورزی و به‌دنبال آن تأمین امنیت غذایی، یکی از آن بخش­هاست. بر اساس آمار ارائه شده از سوی معاونت علمی و فناوری رئیس‌جمهور، اکنون 309 شرکت دانش‌بنیان در بخش کشاورزی کشور فعال هستند. لزوم بررسی، تبیین و تحلیل فعالیت این شرکت‌ها در حوزه امنیت غذایی کشور، موضوع مهمی است که می‌تواند مشخص سازد که شرکت‌های دانش‌بنیان در این زمینه از چه حمایت‌های قانونی، سیاستی و نهادی باید برخوردار شوند تا بتوانند نقش موثری در تأمین امنیت غذایی کشور ایفا نمایند. ازجمله راه‌کارهایی که می‌تواند کیفیت و کمیت امنیت غذایی کشور را بهبود بخشد، روش‌های زیستی است که بهبود صنعت غذایی کشور با استفاده از همین روش‌های زیستی و با کمک کارخانه‌های تولید محصولات غذایی امکان‌پذیراست.
 
واژه‌های کلیدی: اقتصاد دانش بنیان، شرکت‌های دانش بنیان، روش‌های زیستی، تأمین امنیت غذایی
متن کامل [PDF 749 kb]   (93 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1401/9/20 | پذیرش: 1401/9/29 | انتشار: 1401/12/2


XML     Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 4، شماره 15 - ( حکمرانی دانش بنیان 1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها